że braki

Należymy do Stowarzyszenia "Rycerstwo Niepokalanej" w Polsce. Dlatego też wspieramy i pomagamy realizować cele tego stowarzyszenia.

Realizacje i plany

Naszą największą radością są polskie rodziny. To dla nich i z nimi już od kilkunastu lat organizujemy wartościowe spotkania i wydarzenia. Cieszymy się, że one chętnie korzystają z proponowanych inicjatyw, by umocnić się duchowo, sakramentalnie i rodzinnie.

Służymy osobom niepełnosprawnym, niesamodzielnym, by też mogły rozwijać się duchowo i społecznie.

Wdrażamy projekt Dni Rodzin Doświadczonych, aby ojcowie i matki samotnie wychowujący dzieci, i inni członkowie rodziny, przeżywające różne doświadczenia i próby, umocnili się w wierze i w nadziei, że nawet największe zło można przemienić w jeszcze większe Dobro.

Wraz z rozwojem Fundacji stawiamy sobie kolejne cele:

• Organizacja Dni Rodzin Rycerskich, rekolekcji dla rodzin, dla niepełnosprawnych na coraz wyższym poziomie.
  • Współpraca z młodymi członkami Rycerstwa Niepokalanej w tworzeniu nowego projektu ewangelizacji przez Internet i inne nowoczesne środki przekazu w duchu św. Maksymiliana Kolbego

∓ 8 000,00 zł
    utrzymanie:
    ∓ 5 000,00 zł rocznie
  • Budowa Przystani Niepokalanej

koszt:
    ∓ 8 000 000,00 zł (osiem milionów)
    Dużo, ale wierzymy, że dla Mamusi Niebieskiej wszystko jest możliwe.
  • Remont boiska w Niepokalanowie Lasku

koszt:
    ∓ 10 000,00 zł (dziesięć tysięcy)
  • Rozwijanie projektów: Mama.Expert (dla matek) i Męskie Inicjatywy (dla ojców) - by wspomagać odkrywanie radości macierzyństwa i ojcostwa.

Zaplanowaliśmy też rekolekcje i spotkania dla rodzin w 2019 r. Kalendarz tych wydarzeń jest dostępny na stronie rodzina.maryjni.pl.

W szczególny sposób polecamy uwadze rodzący się nowy projekt, który roboczo nazywamy Krucjatą Niepokalanej. Przewodnią myślą projektu jest realizacja proroctwa z Księgi Rodzaju: "Ona zetrze głowę twoją" - poprzez utworzenie grupy pielgrzymów, którzy całkowicie oddani Niepokalanej, z duchowym orężem w ręku, w sercu i na ustach (różańcem, Cudownym Medalikiem itp.), pójdą w te miejsca, które są naznaczone lub zagrożone obecnością złego ducha. Więcej informacji wkrótce na stronie mlodzi.mi-polska.pl.

Jesteśmy wdzięczni szczególnie za regularne finansowe wspieranie Fundacji, dzięki czemu możemy planować budżet wydatków i tworzyć nowe projekty ewangelizacyjne.

Dużym osiągnięciem było prowadzenie całonocnego czuwania modlitewnego w intencji nawrócenia grzeszników w Niepokalanowie z 16 na 17 dzień miesiąca (od października 2016 do października 2017) oraz przygotowanie materiałów na poszczególne miesiące modlitewnego czuwania. Udzielaliśmy również wsparcia grupom MI, które u siebie w parafii organizowały podobne czuwania modlitewne, a było ich sporo nie tylko w Polsce, ale i na świecie.

Poznaj nas

• Teresa M. Michałek OV

• prezes Fundacji Niepokalanej

rzecznik prasowy stowarzyszenia Rycerstwo Niepokalanej w Polsce

pracownik Mediów Internetowych w Niepokalanowie

instruktor inicjatywy MAMA.EXPERT

redaktor kwartalnika AKTYW

współpracownik miesięcznika Rycerz Niepokalanej i dwumiesięcznika Rycerz Młodych

• Annamaria Mix OV

• wiceprezes Fundacji Niepokalanej

pośrednnik, tłumacz j. angileskiego

przewodnik po Niepokalanowie

współpracownik dwumiesięcznika Rycerz Młodych

pracownik Archiwum w Niepokalanowie
    udzielam informacji dot. św. Maksymiliana w Polsce i zagranicą dla muzeów, wydawnictw, produkcji filmowych, autorów, czasopism, studentów itp.
    Więcej na archiwum.niepokalanow.pl
  • Foto Archiwum Niepokalanów
  • Kontakt (info dot. św. Maksymiliana)
  • Agnieszka M. Koszałka OV